Väla.

Idag ska jag och Liam till väla med Anna :)
Känner för att fika och shoppa lite. Jag gör ju inte det nästan varje dag ändå ju...
Välkommen till mammaledigheten lixom :)


Igår träffade vi Zossi och hennes lilla söta underbara Olivia som det har blivit riktigt krut i! Vi satt i stadsparken och hon njöt verkligen av att kunna springa runt och upptäcka :D Då och då kom hon tillbaka för en klunk saft :)



Liam kollade på Olivia och undrade vad hon höll på med :)




   seegt.

Dagen idag har inte alls varit lika fartfylld som igår! Har varit hemma och myst med Liam hela dagen och han verkar vara minst lika seg som mamma och pappa :) Han har sovit rätt mycket och bara legat i gymmet eller hos oss. Han behövde väl vila efter igår. Igår kanske hans rutiner stördes lite då vi, jag, Mackan, Alex och Micke var på väla en bra stund och senare åkte till sofiero och åt glass. Då blev han hungrig och vi var tvunga att ge han mat i bilen då det blåste för mycket ute. I samband med den måltiden bajsa han och vi var tvunga att hitta ett ställe att byta på han så vi bestämde närmsta bensinstation för vi var tvugna att tanka med :) Kom till preem vid ängelholmsvägen och sen körde vi till maxi. Efter det åkte vi till Mackans föräldrar för att diska nappflaskor och ladda med nytt vatten i termosen. Då bestämde sig lillkillen för att han var hungrig igen, och då spenderades någon timme hos dom. Planerna från början var att vi skulle ut och äta men det blev att Alex och Micke gjorde det själva för vi var helt slut och visste inte hur Liam skulle vara på restaurangen för han verkade rätt ostabil i humöret. Så vi körde till maxi igen :P Sen körde vi Micke och Alex hem och kom hem.
Då var det dags de vanliga kvällrutinerna för Liam, av med kläderna, tvättning, på med blöja, pyamas och morgontofflor. När det är gjort brukar han vilja äta sen somna. Men han blev på ett strålande humör när han låg på skötbordet och var inte alls sugen på att varva ner. Så vi la han i babygymet och där låg han en stund och njöt av att vara hemma i tryggheten. Kort därefter ville han ha mat och slocknade rätt snabbt :)
Jag somnade halv elva! Hehe...

Ja men i fredags då! Kan nog säga att Bara Rock kommer vi nog inte gå till fler gånger. Gillade man inte punkten innan då är det inget ställe att gå till :)
Men men. Nu vet vi det! Det blev inget Pl13 utan vi stack direkt till Harry´s. Efter en shot och en drink och lite dans och snack i "växthuset" åkte vi hem. Pigg och glad vaknade jag åtta och redo för lördagens äventyr som jag redan ingående berättat om :D





   Fredag, sol och mys.

Då var det fredag igen <3
Dagen för mig började halv sju. När Liam fick syn på mig när jag böjde mig över hans säng för att säga godmorgon sken han upp och log mot mig som bara den :D Mitt hjärta smälter mer och mer för varje dag och det är så underbart att få veta att min kärlek är besvarad <3



Efter blöjbyte, mat, blöjbyte, påklädning, lek i babygymet och mys i mammas knä somnade han och vaknade en och en halvtimme senare :) Mackan har fått sovmorgon idag :) Och jag passade på att diska och dricka mitt efterlängtade kaffe.
Blir väl en promenad senare och kanske fika nånstans.



Sen är det dags att göra ordning sig och jag ska ta lååång tid på mig för det är så härligt att kunna pyssla om sig själv :)
Vi ska ju ut ikväll och har sett fram emot det länge :) Trion som alltid festade innan, i våra yngre år ;), får äntligen tillfälle att få festa till det!

   förmiddagsmys <3

Förmiddagsmys med Liam <3


 

 

 


   tjuv.

Snodde dessa frågorna från Anna http://myriz.blogspot.com



Lovar du att vara ärlig? Ja men självklart!
Du heter? Shirin
Smeknamn? Shirre. Shi. Shishi.
Låt som när du är ledsen sörjer till? Har faktiskt ingen sån låt.
Beroende av? Min familj. Mina vänner.
Vad behöver du mest just nu? Samma som ovan :)
Vad tror folk om dig? Att jag alltid är allvarlig och sur!
Stämmer det? Nej. Verkligen inte!
Vad får du oftast komplimanger för? Mitt skratt och hur fin jag är så klart ;)
Vad säger du för att imponera på någon? Försöker inte imponera på någon. Försöker alltid vara mig själv. Det är rätt imponerande tycker jag :)
Hur imponerar man på dig? Citerar Anna "Genom att i alla lägen vara sig själv. Tillgjorda människor som försöker vara någon annan bland vissa människor är det värsta jag vet!"
Brukar du skratta för dig själv? Haha ja!
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? "Aha okej. Vi brukar alltid ses vid den tiden tyvärr :-( Men du, den 30 på valborg så är det valborgsfest på tivoli, tänkte kanske dra ihop något då och festa till det, Sugen? Poss"
Var bor du? Helsingborg
Trivs du där? Ja verkligen! 
Äger du några converse? Nej.
Sprit, cider, vin eller öl? Haha citerar Anna igen "Sprit, Cider vin och Öl :)"
Vad har du för mobil? En iphone.
Nästa mål i ditt liv? Vara den bästa mamman :)
Hur svarar du i mobilen? "Shirin" eller "hallå"
Vem ringde du senast? Mamma
Vad sa den du senast pratade med i telefonen? Vi ses.
Antal timmar sömn inatt? Sju
Sov du ensam? Nej. Men Mackan så klart :D
Brukar du komma i tid? Ja.
När mår du bra? När det är sol och dagen har varit fartfylld!
När blev du fotad senast? I söndags.
Hur känner du dig nu? Lite trött.
Vanligaste färg på dina kläder? Svart...
Vad tycker du om fötter? Vackra och välvårdade fötter är det inget fel på :)
Vad saknar du? Mitt långa hår.
Favorit dryck på morgonen? Kaffe.
När brukar du oftast gå och lägga dig? Elva.
Är du blyg? Ibland.
Sysslar du med någon idrott? Nej. Men promenerar mycket och simmar då och då :)
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja.
Vad skulle du göra om du vore kille för en dag? Ha sex.
Är du nöjd med ditt liv? Ja! Går inte att vara mer nöjd :D
Vad är det värsta du vet? Ångest, sorg och elakhet.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Oj. Varierar vääääldigt.
Vad längtar du till? Sommaren :) Då är Mackan hemma två månader. Och Micke och Alex har semester och vi ska åka på semester utomlands :D
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja.
Vad är det finaste du fått? Behöver jag ens skriva Liam? :)
Om fem månader: Rullar livet på som vanligt!
Om ett år? Fortfarande mammaledig :)
Du samlar på? Inget...
Vem ringer du när du är arg/ledsen? Alex.
Har du strumpor på dig nu? Nope.
Är det okej att gråta? Ja. Det måste man få göra!
När grät du senast? Kommer inte ihåg...
Bär du glasögon eller linser: Oftast linser men glasögon hemma på kvällarna.
Har du piercing? Jaaa. Orkar inte skriva vilka ställen.
Vill du gifta dig? Ja.. :)
Vill du ha barn? Jag har en Liam :)
Är du bra på att laga mat? Ja! :D
Är du flygrädd? Nja. Jag var inte innan... Men nu har jag märkt vissa tendenser :/
Hur vig är du? Hm. Som de flesta väl...
Vilken är din favoritglass? Ben & Jerry´s.
Tror du på ett liv efter döden? Ja. Fast inte himmel och helvete.
Bor dina föräldrar tillsammans? Nej.
Vilken ögonfärg har du? Bruna.
Röker du? Nej.. bara till ett glas vin eller fika :)
Hur ofta tränar/motionerar du? Varje dag.
Vad är det viktigaste i livet? Min familj och mina vänner :)


   två månader...

... har gått sen Liam föddes :)
Rutinerna har kommit igång riktigt bra måste jag säga. Och ja. Det låter skittråkigt med rutiner men det är det verkligen inte. Inte samma sorts rutiner som man brukar snacka om. Detta är rutiner som är bra. Till ens fördel. Till exempel: Liam somnar varje kväll mellan halv åtta och halv nio på kvällen. Hur skönt är inte det att veta? Och att sen veta att han sover hela natten fram till sju ungefär. Hur gött är inte det?
Man vet inte vad man ska göra av all lycka! :)
Idag körde hela familjen iväg till Fotografen i Helsingborg för Liam skulle fotas och ha en liten bild i HD. Den klassiska bebisbilden som vi alla helsingborgare sett bland familjesidorna. Det var en mycket positiv upplevelse och Liam var så duktig! Vi hade ju självklart sett till att han var mätt och bytt och pigg så det var inga problem för fotograferna att få han att sammarbeta och skratta :)
Resultaten får vi inte se förrän om tio dagar tror jag och då kommer bilderna självklart upp här :)

finast :)

   Måndag.

Då blev det måndag igen!
Igår körde vi till Bea. Jag, Liam och Alex.
Åt glass på någon båt i Åhus sen åkte vi till Jysk och hade konferens. Därefter åte vi hem till Bea och fördrev tiden lite innan vi körde hem vid sex. Halv sju kanske.
Hungriga som ... bestämde vi oss för att förtära lite Mezomat. Vi var grymt sugna. Lämnade Liam hemma med Mackan så körde vi vidare ner. Blev det vanliga- Kyckling Mozarella Sallad.
Nästa gång blir det en Ceasarsallad! 
I lördags hade jag och Liam en heldag utomhus och det var mysigt kan jag säga! Minst sagt. Promenerade bort till Maxi först sen en riktig långrunda med pappa.
Blev en tidig lördagkväll för oss. Gick och la oss kvart över elva redan och somnade direkt!

Idag har det varit lika mysigt som alla de andra dagarna. Jag, Marcus och Liam har varit iväg och handlat. På Maxi och sedan väla. Åt en tonfisksallad på grafitti som var riktigt tråkig. Eller ja. Har man vant sig vid Mezo´s sallader är nog de flesta andra tråkiga. Vi handlade lite sommarkläder till Liam och vin, cider och öl på systemet.
Ett glas vin hade inte suttit fel nu :) Man blir så himla vinsugen när det är så fint väder! Och vitt ska det ju självklart va!

På fredag blir det utgång! Med Bea och Alex. Ska blir så grymt kul och härligt. Vi tre har inte varit ute på ett år! Ska först vara hemma hos mig sen blir det antagligen Bara Rock, Pl13 och sen något dansställe. Vilket har vi inte listat ut för tivoli blir det nog inte. För det är väl artonårs gräns på fredagar? Och ja. Vi är ju tjugofyra, tjugofem... Vad mer ska man säga? :)


Nu blir det mys med älsklingen som precis kom innanför dörren! HIF förlorade tydligen...




Gissa vart bilden är tagen :P


   Carolina Gynning "Efter Tio".

Idag satt Carolina Gynning i Malou von Sivers fåtölj och grillades. Har inte insett förrän nu vilken otroligt stark kvinna hon är. Okej, jag ska vara ärlig. Jag har dömt henne. Som säkert ni alla andra gjort. Man sätter lätt in henne i ett viss kategori. Den blonda bimbon.
Men hon är så mycket mer. Hon har ett djup. Och har mycket självinsikt. Och mod. Och kämpar hårt för att "man kan ju vara snygg och smart samtidigt", som hon själv sa.
Och ja, hon är grov och störande ibland. Men vem är perfekt? Hon har gjort ett jävligt bra jobb för att komma ur bimbofacket och vad är det för fel på att använda sitt utseende för att nå ut?
Jag blev iallafall grymt imponerad och överaskad över hur jordnära hon verkade vara.
Sen om jag fått fel uppfattning och hon är helt pantad... Det vet man ju inte. Isåfall har hon gjort ett bra jobb med att dölja vem hon är :)



Nu ska jag lägga mig och läsa.
För er som antecknar så läser jag "Snabba Cash" av Jens Lapidus.


   Ännu en härlig dag :)

Äntligen har vi fått vår tvättnyckel!
Vi har inte kunnat tvätta på flera veckor för vi hade tappat bort den gamla. Så vi har fått åka och tvätta hos mackans föräldrar och har fått köpa nya leggins, trosor och tröjor för jag inte haft rena kläder. Haha!
Så idag, klockan tio, ska vi tvätta vår gigantiska tvätthög. Ska bli kul...

Sen ska vi, lilla familjen, nog ta en promenad ner till hamnen och mysa där och blir väl en bit mat i stan. Antagligen mezo. Vem älskar inte mezo lixom? Deras kyckling mozarella sallad är min favorit. Eller ja. Jag är besatt av den :)

Igår var det en heldag hemma. Nästan... Åkte och solade halv fem sen kom Alex och då körde vi iväg till Landskrona och ni alla som följer min blogg vet att vi var där varje onsdag de sista tre månaderna under min graviditet. De har ju en vanlig simbassäng och två varma bubbelpooler. Varför vi just åkt dit på onsdagar är för att de har vuxenkväll efter 18. De släcker ner och det är inget spring och sånt. Hur mysigt som helst. Och har inte kunnat bada offentligt förrän igår :) Och det var riktigt härligt!

Och längtar till söndag då vi ska köra till Bea! :D


Bea tyckte det var en bra idé att posa brevid två poliser i Turkiet!



   ett tag sen.

Ja nu har det gått flera dagar sen jag bloggade senast! Jag har verkligen inte haft tid. Det blir väl så nu när solen har kommit, man vill vistas så mycket som möjligt utanför hemmet och det har varit hur mysigt som helst nu dessa dagar :)

Påsken kom, och den gick. Eller ja, inte riktigt. En dag kvar. Mackan jobbar idag och tänkte köra ut till väla och småshoppa lite. Alltid kul för lillen att få åka bilen :) Han somnar ju så gott då.

Jag har inte så mycket att berätta egentligen så jag bjuder på lite bilder från helgen :)


man får ha fin skjorta på sig när man ska på middag :)


grabbarna i soffan.


skinnjacka är ett måste!


promenad i solen :)


Liam är självklart med :)


kan man bli finare?


det är så roligt att bada!



   hemmakväll.

ikväll tog Marcus och Micke med Liam till Liams gammelmorfar och såg på HIF :) Ska bli lite av en tradition för varje säsong. Mysigt va? :)

Jag sket i att väga mig idag och tar det nästa vecka istället. Min diet har varit på uppehåll ett par dagar nu :P

Igår var jag och min mamma på babyland. Morsan köpte ett skiiiiitfint babygym till Liam med LABAN. Jag älskade Laban när jag var liten!

mycket att titta på!




Senare gick jag till Alex när grabbarna skulle repa. Då fick Liam ligga och leka under babygymet som Micke och Alex köpte! Han älskade den med så klart! :)

Temat på babygymet är klockrent ;)


gissa vem som verkligen inte ville sova...


fick sitta i soffan brevid alex och umgås istället :)



Innan idag var vi på Mezo, Jag, Alex, Linn och Sandra. Vi fikade och njöt av solen och det samlades en massa poliser och pikébussar och vi tänkte att de var där ifall något skulle hända, med tanke på dagens HIF-match. Sen när klockan blev halv sex blev det värsta slagsmålet i mitten på Hallbergs trappor och det var inte lite folk!!! My God, vad folk slogs och alla bara sprang neråt. Vi blev skiträdda med två minuter senare hade polisen läget under kontroll. Aldrig sett något liknande och funderar på vad folk håller på med egentligen! Slåss och hata för fotboll. Fast egentligen handlar det om allt annat än vilket lag man håller på. Man vill väl bara slåss... Få ut ilska eller något.

här är precis efter det slagsmålet.



Nu är det snart natti natti för oss :)

   lycka.

ren lycka. är hur jag beskriver mitt liv.

idag har det varit riktigt mysigt. varit ute och njutit för fullt med Liam, Alex och Micke och det avslutades med grill hos Mackans föräldrar. drack underbar jordgubb-lime cider för första gången i år. det är verkligen vår!

Micke och Alex köpte världens finaste babygym till Liam som han ska ha hos dom när vi är där :) bild på den kommer imorgon :)

här är lite bilder från igår och idag :)

det krävs en nice outfit för en dag på stan ;)


Liam och Alex busar på mezo :)


jag och Liam väntar på att Alex och Micke ska hämta oss.


är han inte fin, min lille prins :)


nu ska vi åka bilen!


nu har vi kommit hem till Ingela, Anders och Malin.






och nu ligger jag i sängen och bara kopplar av :)
livet är härligt. jag vet. men jag börjar bli lite tjatig om hur lycklig jag är men vad ska man säga? :)

   underbara lördag.

hur lycklig är man inte om man vaknar och ser detta



sitter i soffan men Liam i knäet och njuter :)
solen är framme (som om någon har missat det) och funderar på vad dagen har att ge.
ska strax till tivoli med alex och micke och umgås medans dom äter brunch :P ska ha kaffe och läsk och mysa med Liam i solen.
är så glad över att jag har fått Liam vid denna tiden på året. det är så perfekt!
mackan jobbar denna helgen och det är verkligen skittråkigt. vill att han alltid ska vara ledig... men det går ju tyvärr inte.

och angående allévo.
så dricker jag inte bara det utan ersätter måltider med bland annat bars och varma koppen.
igår åt jag däremot en sallad på mezo och sen lax med sallad på kvällen. vi måste ju hålla igång vår traditionella fredagsmiddag och det fick blir nyttigt denna gången!
så summan av kardemumman, jag kör med enkel kaloriräkning och om det är allévo eller något annat spelar ingen roll. bara jag håller mig inom en gräns.
så ska bli spännande på måndag. just nu känns det som jag har gått upp faktiskt. vi får se.


nu ska jag lägga Liam under babygymet och fixa till mig.


   morgon.

jaha då var det vägning igår :)
minus tre kilo. det är ju bra tycker jag. så nu har jag sammanlagt gått ner femton kilo sen förlossningen. känns helt fantastiskt att vara så mycket lättare på så kort tid. det gör underverk med kroppen! nu ska jag väga mig varje måndag tills jag har nått mitt mål.
fortsättning förljer :)

ikväll är jag barnfri. mackan ska till sin pappa och se fotbollen och ska ta med sig lilleman. så ska passa på att göra vad jag vill i några timmar på kvällen.

här är lite bilder på min lille prins!

 
 


ville bara passa på att tacka alla för stöttande kommentarer för ett par inlägg sen!
:)

RSS 2.0