"Hej"

God morgon allihopa.
Är så lycklig. Liam låg på soffan och såg megasöt ut och jag sa "Hej älskling" "Hej sötnos".
Och han svarade med "Hej mamma!"
Det värmde i hjärtat. Innan har han bara sagt "Hej".

Nu ska vi åka och storhandla.


   Lugna gatan.

Idag är det lugnt på Södra Kyrkogatan. Tiden har inte gått fort idag kan jag säga er. Men, nu är det bara tjugo minuter kvar och då ska jag traska neråt till Docken och snacka skit med Anna och Alex. Ska bli roligt. Längesen jag umgicks med Anna nu.


   Hej, jag heter Liam.

Hej. Liam här.
Jag är sjutton månader. Förstår ni hur fort tiden har gått sen jag kom till världen? Har hunnit med mycket under den tiden. Vi har varit utomlands två gånger och varit i Stockholm en gång. Min bästis Vincent har kommit från Alex mage. Han är rätt rolig. Han förstår inte mycket men vi har ett speciellt band.
Mamma har börjat vara iväg, flera timmar om dagen. Det tog mig tid innan jag kunde acceptera det. Förstår inte varför hon måste vara iväg men pappa är hemma och han är minst lika rolig, om inte roligare. Men det är mysigt när mamma kommer hem för jag gillar bäst att mysa med henne.
Jag och pappa är alltid ute på äventyr. Vi är ofta och badar, cyklar, träffar kompisar på Öppna Förskolan och hälsar på hemma hos andra.
Min favoritsysselsättning är att leka med djur och bada. Jag älskar att härma djuren och det är extra roligt när mamma och pappa tycker jag är duktig. Majs är en stor favorit just nu. Jag kan nästan säga det. Det låter: "Maaaj". Och varje gång jag säger det lyser mamma och pappa upp. Jag älskar att prata, jag känner mig så duktig då.
Här om dagen fick jag en stor motorcykel som liknar farfars. Jag påminner mina föräldrar om att den liknar farfars, tjugo gånger om dagen, tar jag upp den, visar och säger "fafa". Då är jag duktig.
Jag tycker om att visa det jag kan för alla tycker jag är duktig då. Men vad trodde dom, att jag inte lärt mig något under dessa sjutton månader?




   snart.

Snart ska jag hem till mina hjärtan. Mackan ska iväg och se fotbollen ikväll så jag får skynda mig hem. Ska mysa och busa med Liam innan han ska lägga sig. Då jag ska jag fixa ihop en god kycklingsallad och slappa i soffan.


   Liam.

Myser i sängen innan jag skulle iväg.



   slösöndag.

Vi har varit hos Johanssons och ätit frukost. Nu sover Liam, Mackan städar och jag funderar på vad vi ska göra resten av dagen. Ikväll ska vi börja se "Six Feet Under". Är grymt trött på "24" nu så jag orkar inte se en minut av det till. Saknar "Sopranos", vill se en liknande serie, iallafall kvalitetsmässigt. Någon som har tips?


   Och då var man tillbaka.

Gårdagen var minst sagt lyckad. Gick dock inte ut och tog bussen hem tjugo i två. Det är sent, skitsent.
Jag är aldrig ute numera. Jag har kommit till det stadiet att jag inte förstår hur folk orkar. Jag blir alltid trött och sen är det kört. Kommer inte ihåg senast jag var ute ens.
Balkonghäng och grillkvällar med öl och vin är inga problem, men som sagt, jag blir alltid trött mycket tidigare än alla andra och då vill jag bara hem och sova.

Jag kommer ihåg den gamla goda tiden då vi var ute minst tre gånger i veckan och hemmafester där mellan. Ja, så var det faktiskt då jag och Alex bodde på Faktorsgatan. Vår lägenhet var partycentralen och det var skitkul. Vi levde verkligen bara för dagen och resten fick lösa sig. Vi hade jobb, och skötte dom, så det var inga problem. Vi festade bara när vi inte jobbade. Vi hade soffor i köket, askfat överallt ifall man behövde aska sin cigg, en åttahundra liters pool på balkongen. Det var galet. 
Vi kunde köra till Jönköping (för att festa) när vi slutade jobba vid fyra, festa där och köra hem tidig morgon så vi var hemma tills vi började jobba igen. Galet.

Nu är detta flera, flera år sedan. Sex år sedan för att vara mer exakt. Vill för allt i världen inte ha det så nu. Den tiden är verkligen över och det är skönt. Skönt att ha sitt på det torra.


   Fest.

Nu stänger jag snart!
Ska skynda mig hem för sen ska jag iväg på fest. Ska träffa mina högstadievänner. Riktigt roligt och rätt nervöst. Men det kommer bli bra.


   Bondgård.

Liams stora bondgård han fick av sin farmor och farfar i ettårs present är det bästa han vet nu. Varje morgon kallar han in mig i sitt rum för att jag ska lyfta ner den från byrån och hans hundra djur han har i en skolåda.
Sen sätter han sig mitt på vardagsrumsgolvet och leker. Vad han leker är bara hans ensak.





   Första tiden med bebis.

Det är rätt intressant det här med nyablivna föräldrar. När man går nio långa månader och längtar efter sin lilla knodd kan man för allt i världen inte föreställa sig hur det kommer bli. Man fokuserar så mycket på förlossningen och sen är det klart, man lever lyckliga i alla sina dagar. Eller?

Förlossningen är klar och man har sin ängel i famnen. Man kan tacka högre makter om man slipper babyblues. Fast alla nyförlösta kvinnor känner sig mer eller mindre nere några dagar efter. Och har man tur så blir det inte mer än så. De två första veckorna är lugna. Man har börjat leva sig in i det lite, tycker man. Man tycker att man har sån tur att ens bebis är jättelugn och bara äter, sover, bajsar och lite mys mellan varven.
Alla nyblivna föräldrar säger samma sak:

"Min lille är så himla lugn! Kan inte förstå att vi får sova så mycket och h*n skriker aldrig."
Och varje gång jag hör det tänker jag "Jadu, vänta bara".

Efter ungefär tre till fem veckor låter det helt annorlunda. Det är då det slår en. Helt plötsligt vänds ens värld upp och ner. Är det inte det ena så är det det andra. Den här biten med att ta hand om ett barn kan man ta. Men att det är så psykiskt stressigt och påfrestande är det ingen som är beredd på.

För de allra flesta börjar magen komma igång och så får bebisen ont. Gaser, ämnesomsättning, matsmältning och allt sånt ska ju komma igång och då är det oundvikligt att man har en bebis som skriker flera timmar om kvällarna. Fast man gjort ALLT. Bytt blöja, gett mat, myst, vaggat. Då känner man sig värdelös och det är nu många föräldrar börjar undra ifall detta verkligen var en så bra idé. Helt plötsligt är man sämst i världen och framtiden ser inte speciellt ljus ut. Kommer det alltid vara såhär? Kommer jag någonsin kunna lägga mig och veta att jag får mer än en timmes sömn inatt? Kommer vi kunna se en hel film, äta middag ostörda?

Tiden går. Även i de jobbigaste perioderna går den på ett eller annat sätt.
Och helt plötsligt finner man sig i att man faktiskt funnit sig.


Jag vet, nu blev det här inlägget väldigt negativt. Förlåt alla ni som svävar på moln.


Det är inte bara negativt att ha en bebis, så klart.
Men, det blir bättre och bättre. Kärleken man känner för sitt barn är SÅ obeskrivlig. Det spelar ingen roll hur jävligt det är ibland. Man älskar i alla väder och man vet att man alltid kommer göra det. Det är därför allt är värt det.

Finns inget bättre och finare än att vara förälder.

   Djur på hjul.

Folk verkar väldigt förtjusta i dessa djur på hjul. I början beställde jag endast in katt och hund. Märkte ganska snabbt att de är väldigt populära och beställde även in häst, snigel och igelkott. Hundrasextionio kronor tycker jag är väldigt bra pris.


   H&M.

H&M's höstkollektion. Älska!

Beställde tre tröjor från hemsidag igår.




   Idé.

Jag behöver en ny idé. På marknadsföring. Om det är någon där ute som har några tips så är dom väldigt välkomna. Alla måste veta att Kiwi Baby finns.


   segt.

Nu är det rätt segt. En kvart innan stängning och jag är riktigt hungrig. Alex var här en etund med en sovandes Vincent. Sen kom bror och hälsade på.
Ska fika med tjejerna sen ska jag hem och äta. Blir nog ingen långvarig fika för min del. Fast man vet aldrig, skönt att få koppla av och snacka skit.




   morgonmys.










   Nya varor.

Fick in lite nya varor från Playshoes. Bland annat dessa underbart söta babyskorna.


   Katrin Zytomierska.

Hon har bra smak. Hennes lille Ringo har på sig en dress från Lundmyr Of Sweden som jag har på REA här i butiken.

Klicka HÄR <------  för att se hur den ser ut.

   Nattning from hell.

Nu har Liam äntligen somnat. Kvällen började bra med att jag la han i sängen strax innan sju. Jag och Mackan hade precis hunnit äta upp innan Liam börjar gråta hysteriskt. "Han har ont" Tänker man direkt och går in till han för att trösta och ge nappen. Då blir det värre. Nu måste jag ta upp han för annars verkar han dö.
Vi sätter oss i soffan och då är helt plötsligt allt det onda borta. Nu ska han mysa och leka.
"Det kanske var en mardröm" Sa Mackan och ja, det kan det ha varit. Det vet jag fortfarande inte.
En halvtimme senare och han blir bara piggare och piggare. Nu måste vi lägga han annars blir det som här om dagen, då han somnade halv tolv.
Vi la han och denna gången fick han inte som han ville. Han grät och gnällde i tre kvart.
I förtiofem minuter satt vi knäpptysta i ett mörkt rum och lyssnade på vår hjärtkrossade son. Ni som aldrig behövt gå igenom en sån sak vet inte hur mycket det tar på psyket. Det äter upp en.
Jag lovar att vid ett tillfälle sa jag till Mackan att ta en kniv, köra upp den i armen på mig och dra upp den långsamt och döda mig. Jag ville hellre det än att förstöra Liams framtida nattning genom att ta upp han och förlänga helvetet till halv tolv.

Det kanske säger mycket om mig som förälder?


   Kiwi Baby.

Nu finns Kiwi Baby även på Facebook!


   Lördag.

Yes. Äntligen lördag, halvdag. Om solen bara kunde komma fram runt tre hade det varit perfekt.
Idag ska vi grilla på eftermiddagen sen blir det inget speciellt mot kvällen. Ingen av oss orkar. Men man vet aldrig vad man får för sig i sista sekund.

   En av nackdelarna med att ha en offentlig telefon till butiken.

Det ringer, jag svarar:
"Kiwi Baby, det är Shirin"

Äckelröst:

"Åoåhw"
"hey"

Jag:
"hej"

Han:
"Åoåhw whats your name?"

Jag:
"Who are you?"

Han:
"ååååhh whats you name?"

Jag:
"Who are you?"

Han:
"I love you."

Jag la på.

   god morgon.

Eller förmiddag är det ju. Idag kommer det nog inte vara full fart här i min lilla butik eftersom alla är på stranden eller på utflykt och myser. Det blev ingen klädshopping igår efter jobbet. Stressade hem, bytte om och sminkade till mig lite sen kom Bea och gänget och hämtade mig.
Det var mysigt på Sofiero, jag var inte där för att bara lyssna på musiken. Att få umgås med Bea och Alex räcker gott och väl. Amanda Jensen var bra iallafall. The Sounds.... var The Sounds, inget speciellt och The Ark har jag hunnit tröttna på innan jag hörde dom för första gången.
Allt som allt var kvällen mysig och jag kom hem strax efter tolv och gick och la mig direkt.

Jag vaknade åtta och då hade Liam inte vaknat än. Gick upp och gjorde ordning mig och då vaknade han. Låg och pratade i sängen och han var på strålande humör. Han var dock jätteledsen när jag skulle gå hemifrån och klänge på mig en timme innan jag skulle gå för han visste att snart går mamma...

Imorgon är det halvdag här och det ska bli skönt att få umgås med min lille plutt i helgen.


Idag tror jag att jag ska till Väla efter jobbet.


   Ikväll.

Otippat att jag skulle ändra mig i sista sekund och hänga med Alex, Bea och Emelie till Sofiero ikväll och se The Ark, The Sounds och Amanda Jensen.

Ska bli riktigt kul.



   Nya varor.

Har packat upp massor med nya varor som jag har fått in.









   Mackans dator.

Hittade lite gamla bilder på Liam.










Så fort det går. Saknar honom så extremt mycket om dagarna så det är sjukt. Känns så onaturligt att vara ifrån han. Hur gör alla? Är det bara en vanesak? Längtar redan tills imorgon när han vaknar så jag kan få mysa med han.

Avslutar med denna bilden på min lille prutt.





   Stranden.

Jag vill också till stranden. Det kan jag verkligen glömma. Men på söndag. Då ska vi bada och sola.


   Onsdag!?

Herre gud vad dessa dagar gått undan sedan helgen. Känns som att det var igår det var söndag. Att det redan gått en vecka sedan jag öppnade.

Så här såg det ut för två veckor sedan.


   Har ni sett?

Dom här fina dregglisarna från GEKKO.

   Om en månad...

... Förändras våra liv rätt drastiskt.
Liam börjar dagis.

Han kommer älska det. Det vet jag.
Men jag sörjer redan. Över att han är så stor och att han kommer ha så roligt utan att vi är med.

Man vänjer väl sig... men den första tiden kommer va tuff.

Slänger in lite bilder från dagarna.

Drottninghögsbadet.




Nyfriserad.


   Just nu är vi på Drottninghögsbadet och my...

img_6807 (MMS)

Just nu är vi på Drottninghögsbadet och myser.


   lite bilder.

Det är fredag och dag tre. Är så tacksam över att ha morgonen med Liam innan jag beger mig till jobbet. Och att han och Marcus kan komma hit och hälsa på hur ofta och hur länge dom vill. Behöver inte fråga någon om lov och behöver inte känna att dom är i vägen för det är ju mitt! Så gött.

Dom här snuttarna från "Lip Fish" är ju bara för underbara.


Finns i stora filtar också.


Babytofflor "Dinglisar" från Teddykompaniet.


   Igår.

Igår var stora dagen. Gick riktigt bra! Vill tacka alla som kom in och önskade lycka till, för alla blommor och för alla som hjälpt till under uppbyggnaden.



Kommer komma upp bilder på hemsidan under dagen så håll utkik       HÄR .


   HD idag!

img_6807 (MMS)

HD idag!


   helgen.

Har glömt skriva att jag hade en annons i HD i lördags. Någon som såg den?

I lördags hade jag en "ledig dag". Mackan var i butiken och hjälpte pappa att fixa där så jag passade på att njuta av vädret med Liam. Vi åkte till Domsten stand med Alex, Micke och lille Vincent.

Sen åkte vi till min mamma en stund och grabbarna såg fotboll. Efter det var det dags för grillfest hos Anna och Andreas. Eller ja, Andreas föräldrars hus.

Igår var pappa, Mackan, Mackans pappa Anders, jag och Liam i butiken och fixade. Jag stannade kvar till kvällen och var helt slut när jag kom hem.
















   City tidningen idag.

img_6807 (MMS)

City tidningen idag.


   Onsdag!

Jaha. Då är det spikat. Nu är det ingen återvändo.

Öppning på ONSDAG.

Kom gärna in och kika. Det kommer bjudas på godis, klubbor och kakor. Kolla in ett helt nytt märke som ingen annan har i Helsingborg.


   glöm inte...

Kolla CITY Helsingborg imorgon.


RSS 2.0