mysig söndag.

fick en sovmorgon imorse då älskling gick upp med Liam. vaknade halv tolv lagom utvilad och redo för en riktig mysdag.
idag är dagen innan vägningen och funderar på hur nästa vecka kommer se ut. jag har bestämt mig för att om jag blir besviken på veckans viktnedgång ska jag fortsätta en vecka till. behöver verkligen en rejäl kick för att få upp motivationen.

just nu sover Liam och Mackan är och repar. när Liam vaknar ska han få lite mat och blöjan bytt sen ska vi ut på promenad. sen ska jag iväg och sola sen hem och bada och få lite egentid :) så härligt.





   min.

är så stolt över min bebis :)


 









   pucko... jag?

någon tog sig friheten till att skriva en trevlig liten kommentar i min blogg:

"Hur kan man ägna en tanke att gå u och festa när man har en 3 veckor gammal bebis. Fy fan pucko."


men vad trevligt att man har blivit så offentlig att man börjar att provocera. 
bara för att:
Liam var en månad och han har faktiskt en pappa som är fullt kapabel till att ta hand om sin son. ingen tycker väl det är fel att pappan gick ut och firade bara en vecka efter födseln? inte jag iallafall.

den som skrivit kommentaren kan för övrigt förklara mer ingående varför en kväll ute skulle göra mig till ett pucko.
och kanske till och med träda fram och skriva vem du är.







 


   det perfekta för Liam.

är bärselen! vilken uppfinning! inte nog med att det kommer bli lättare att ta sig ut korta stunder utan det är redan mycket lättare hemma. han är en riktig kelgris som inte tycker om att ligga själv och nu behöver han inte det när jag behöver göra vissa saker :) är så lycklig att han älskar den!




och hur går det med min allevovecka?
kan meddela att det går bra! har inte fallit dit. än :) det är ju bara fjärde dagen idag men det sägs ju att de tre första ska vara värst. i måndags var det riktigt jobbigt. Liam hade en riktig skrikkväll och mitt humör var ju verkligen inte på topp efter en dag utan mat. men efter regn kommer sol!
på måndag ska jag väga mig och se hur mycket jag gått ner. to be continued :)

   snor.

när mackan fick snor i näsan tänkte jag "nu 'är det kört". dagen efter fick liam massor med snor och slem. stackars liten.
näsdroppar har varit räddningen efter en helvetes kväll i måndes. och inte nog med det så hade han massa gaser så det blev storshopping på apoteket igår.

kan inte va lätt att vara så liten.


nu får vi hoppas att vårvädret inte vill ge sig för vem vill ha mer vinter? ingen.



   uppe med tuppen.

till och med lite innan?
gick upp 05.30 imorse med lillkillen. då fick han lite käk och mys och pussar och gull. sen spydde han lite sen somna han en och en halvtimme senare. jag däremot stannade uppe och gick och duschade och är nu pigg och fräsch :).

nu har både min kropp och mitt psyke återhämtat sig rätt bra från graviditeten och förlossningen och kan stolt meddela att redan två veckor efter grabben kom till världen så var jag tolv kilo lättare.
nu tänkte jag försöka mig på att gå ner ytterligare ett antal kilo och tänkte börja med att ha tio kilo som mål.
detta kommer självklart kunna följas här i bloggen och ska nu börja med en vecka med allevo. bra kickstart och sedan får jag se hur jag gör.

om jag mot förmodan skulle ge upp och falla för frestelser så ja. då får jag göra det och börja om när jag är redo igen.

nu till helgens bravader.
i lördags var det utgång med allt som hörde till. det blev en härlig förfest hos alex med linn, sandra och jessie. sedan självklart tivoli. blev ett antal drinkar och shottar. träffade en del folk som man bara träffar ute :)
blev massa dans så klart och det klassiska fyllesnacket på toa.
en otroligt lyckad kväll som slutade halv fyra med taxi hem.

och för er som undrar. ja... det är som de säger. att ha småbarn och ha festat dagen innan är en utmaning :)



   ...

ojdå. ett tag sen jag skrev här nu. dagarna rullar på och är helt underbara :) speciellt nu när våren närmar sig :)

Imorgon är Liam en månad gammal och jag kan inte fatta att det var en månad sen jag låg och led i förlossningssängen. det är sjukt så snabbt kroppen återhämtar sig. men ja. jag har lite kvar men jag känner mig i stort sett som innan jag blev gravid.  och det är skönt. har färgat håret. solat. shoppat lite nya kläder till mig själv. allt som jag inte kunnat när jag var gravid :) och det är helt fantastiskt. äntligen är jag mig själv igen (med en liten bit kvar) :).

bjuder på lite bilder :D

                 

   älsk.

finast... älskar dig så mycket!


   helgen.

igår var vi hemma hos min mor på middag och fest. det var mycket trevligt och Liam verkade stortrivas då han sov mest av tiden :) resultatet av det blev att han vaknade då vi kom hem halv ett och somnade inte förrän halv fyra. men vad gör det? man får ju verkligen inte känna sig stressad för då kan det koka över... och ju mer spänning det blir desto jobbigare för blir det för han att komma till ro, tror jag. man får ta saker som de kommer.

idag ska vi vara hemma hela dagen iallafall. det behövs verkligen. bara vi tre... inte bry oss om tider och fixa det ena och det andra. mackan börjar dessutom jobba imorgon. kommer kännas riktigt skumt. och jag och Liam ska vara på bvc halv tolv. får vi se hur det går :)

en sak som jag undrar. och om någon som redan har barn läser detta kan ju skriva ett litet inlägg i kommentarer. men när börjar barn le. asså le medvetet?
känns som det börjar bli dags snart eller? :)


   tre veckor.

idag blir Liam tre veckor gammal :)
känns verkligen inte så.

igår var jag och alex på väla och shoppade. kände ett stort shoppingbehov som tyvärr inte blev helt tillfredställt.
frågan är om det någosin blir det?
jag har aldrig varit typen som känner nu måste jag shoppa" men igår var det så :) och härligt var det!

igår hade vi vår fredagsmiddag men den blev tyvärr halvt avbruten för Liam var lite gnällig så jag kunde inte äta samtidigt som de andra och sen tappa jag aptiten... det var inte alls roligt att han var sån så alex och micke åkte hem och Liam fortsatte gnälla till midnatt sen somna han... och vi gick och la oss kort därefter.
nio i morse vaknade hela familjen och vi hade sovit hela natten :)
idag känns det som en ny dag och nya tag. har hunnit färga håret och ska börja med frukosten.


   god morgon.

känns som jag börjar varje inlägg med att skriva "grabbarna sover..."
och jag skriver oftast god morgon runt tio. för det är rätt mycket sovande i detta hemmet :)


   black album.

lillkillen ligger och sover här brevid mig i soffan och jag snackar med alex på msn och surfar lite. metallicas black album spelas högt och mackan duschar.
om en timme ska vi till bvc för första gången. ska bli spännande och se vad liam väger nu och hur lång han är. känns som att han har växt jättemycket. när han föddes var han ju 52 cm lång och vägde 3510 gram.

har inte bloggat på hela helgen... vet inte vad jag skulle skrivit om egentligen. i fredes kom linn och sandra förbi för att se lillkillen och för lite fika. fick en megasnygg body :D hehe. jag har redan köpt en likadan i samma storlek men det gör inget. antigen behåller jag den eller så byter jag till en storlek större :)
och så blev det tacos i fredes och det var riktigt mysigt! liam var tröttis hela kvällen och sov mest. förrutom när han vaknade för att ha mat och blöjan bytt :) knappt så man märkte att man har en bebis hemma!



   musik.

min och liams dagliga morgonritual:
när han vaknar och vill ha mat går jag upp och fixar den. vi sätter oss i soffan och jag sätter igång mtv.
han äter och jag sjunger för han... lillkillen bara måste bli musikalisk :P
hehe jag vet. det är inget man kan påverka egentligen.
men han verkar tycka om det iallafall... jag sjöng ju mycket för han när han låg i magen :)


idag är det fredag och vi ska ha vår fredagsmiddag med johanssons. vad det blir vet vi inte än :)
igår gjorde mackan chiligryta och den blev megagod :D

lillkillen tittar på pappa som lagar mat :)



han är så söt i sin supermanpyamas som han fått från sin farmor :)


   oj.

snacka om att man är lite väck i dagarna.

det är torsdag morgon.

inte onsdag morgon som jag skrev i rubriken i morse :)

   onsdag morgon.

och grabbara sover som vanligt :)

filmen igår var riktigt bra. verkligen värd att se!
slutscenen var dock helt onödig och provocerande. frågan är om det är meningen. eller om stig larsson ens skrivit det så i boken...
någon som både sett filmen och läst boken kan ju informera mig :)

det var med ångest jag kom hem för lägenheten var tom :( ingen mackan och ingen liam... dom hade gått till mackans föräldrar. men kom hem 20 minuter senare och då fick jag mysa med min älskling :) skrämmande så snabbt man kan vänja sig och sakna någon på så kort tid. eller ja. någon och någon... ens eget barn är det ju faktiskt :)

min älskling igår när dom kom hem.



   män som hatar kvinnor.

ikväll ska jag och alex på bio :) vi ska se män som hatar kvinnor. har bara hört bra om den så hoppas den är värda sina 120 kr :)
marcus och liam stannar hemma och myser.
känns lite konstigt att inte vara med dom på så länge... men nägon gång måste vara den första. men lite ångest är det trots allt...

idag har jag städat och tvättat. liam har varit en snäll kille som bara suttit och tittat på och velat ha mat lite då och då. min lillkille är så mysig <3. nu är allt klart och ska börja göra ordning mig.


   god morgon.



haha sötaste bilden ever! ser ut som han ler men tro mig, det har han inte lärt sig än. på bilden är han bara 6 dagar gammal :)


jaha. vad händer idag? Liam och Marcus ligger och sover. och jag ska väl diska snart. kanske gå en liten promenad sen om det passar lillkillen.
annars sitter vi hemma och myser och tar ett bad. eller ja. Liam kan ta ett bad... jag kan inte än :/ det har gått 1½ vecka sen jag badade senast och jag har redan abstinens..!
så härligt att ligga i riktigt hett vatten med bubblor och väldoftande tvål. dove så klart... :)

   nära och kära.

mina nära och kära. är de bästa man kan ha.
utan de hade allt varit mycket svårare...




alex med hjärtat Liam, två timmar efter han kom till världen :)


RSS 2.0