sommar!

Vad hände? Blev ju perfekt väder igår! Exakt så som man vill ha det, året om helst!
Hoppas, hoppas det blir likadant idag. Så skönt :)
Idag ska jag, Liam och Alex ner till stan på matmässa :)

Igår skulle vi egentligen på tjejfest hos Sandra... men jag tänkte i veckan att jag kommer verkligen inte orka det. Så fick avboka... Istället var vi här hemma och hade ostbricka med massa snacks. Grabbarna drack öl och jag och Alex höll oss till läsk :)



Alex och Micke.
 

Älskling.


Fick en fin present idag, det är ju mors dag :) Min första någonsin!
En scrapbook om som ska fyllas i efter hand. Mackan hade redan gjort avtryck av Liams fötter och händer.

:)
 
 


Nu ska jag passa på att göra ordning mig.



   ge mig kläder!

Jag vill ha nya kläder! Känner varje dag att jag aldrig har något att ha på mig och det är så kaotiskt i klädkammaren.
Orka!

Tur att man har världens sötaste, finaste och bästa bebis :)


   Mysig dag.

Idag har jag äntligen fått sova ut!
Vaknade sju när lillen ville ha mat. Sen somna han om igen vid halv nio och jag somnade då med. Sen vakna jag halv två! Mackan var självklart med Liam. Men shit... längesen jag sov så länge. Jag behövde det verkligen. Har dock haft ont i huvet hela dan och varit lite småseg. Men allt som allt har det varit en bra dag och nu väntar jag på Mackan som är på repningen. Liam somnade själv i sin säng ikväll :) Så stolt och nöjd jag är!

Massor med leksaker att upptäcka!


   Trötta tider.

Trött jag är... Har känt mig trött en hel vecka nu. Känns som man aldrig får sova ut. Även om man har världens enklaste bebis som sover hela natten. Problemet ligger snarare hos mig. Borde lägga mig tidigare helt enkelt.

Igår köpte vi nya vagnen! Köpte den på babyproffsen. Så himla glad. I love it :)
Har kört med den här hemma och är än så länge helnöjd.
Det blev dock ingen svart (hör och häpna!). Ni som känner mig vet att jag helst köper allt i svart. Men nu är ju faktiskt inte denna vagnen enbart åt mig utan den är ju till Liam :) Då känns det lite roligare med annat än svart.
Nu är vår Quinny ute till försäljning. Om någon är intresserad så hör av er :)

Vår nya skönhet.



Annars då?
Jo. Liam utvecklas hela tiden och det är så roligt! Man är så stolt och kan inte fatta att den underbart söte killen är vår :D
Kommer man någonsin fatta? :)

Så roligt att sitta på pappas axlar!


Titta vad duktig jag har blivit på att sitta!




Älskar min nya "Music Television".


Har lärt mig ta tag i saker och hålla fast.



Nu sitter jag och mackan i soffan och slöar. Hur trötta som helst båda två :)
Liam ligger och sussar sött i sin säng :)
Senare blir det fika med brudarna. Ska bli gott!


   Nu vet jag!

Jag har funderat länge... Väldigt länge.
Redan när vi flyttade hit och jag var gravid funderade på hur Liams rum skulle se ut.
Och nu vet jag! Tänker inte försöka förklara men tanken är att inte ha så mycket baby tema.
Nu så kan äntligen projektet börja :D

   Emmaljunga Nitro City

Yes. Det blir en sådan snarast!



Trodde aldrig jag skulle vilja ha en Emmaljunga men efter ett besök på Babyland blev jag kär. Den bara stod där och kallade. Den är perfekt och det bästa är de svängbara hjulen, hade inte köpt den annars! Och sittdelen är självklart vändbar så vi kan titta på vår lille prins medans vi kör vagnen :)

   vaccin.

Idag fick Liam sin första vaccin :( Han fick två sprutor... Ett stick i varje lår.
Fy fan säger jag bara. Mitt hjärta blödde så synd jag tyckte om han. Han fick ju jätteont och visst ju inte vad som hände han :(
Sen lugna han ner sig och var som vanligt. Senare på dagen började fick han ont...  Och skrek och skrek av smärta :(
Man känner ju för att gråta själv...
Han fick en alvedon och den började värka efter en halvtimme ungefär. Då fick han se på lite tv (han älskar det). Sen blev han trött och somnade halv sju.
Får se om han vaknar av smärta sen under natten eller nu ikväll när alvedonen släpper... Annars sover han nog hela natten.

Älskar dig sjukt mycket.


   Underbart!



Var det underbart väder igår eller va?!
Igår var Mackan ledig då fick jag lite tid att fika med brudarna utan Liam. Saknade han snabbt och önskade att jag hade han med mig :) Men pappa och son behöver ju oxå lite ensamtid.
Kom hem och tog ut lillen på en liten promenad och vi invigde sittdelen... Skulle bara ta en liten runda för att se hur han reagerade och om han satt bra. Visst, han är ju liiiiite liten kanske men det är en ergonomist sittdel som inte belastar ryggen på samma sätt. Och man kan ha fullt liggläge på den.
Så vi får se. Det blir nog lite olika på vad vi änvänder... Beroende på vad vi ska göra och hur länge vi blir borta :)

       

   Älskling.

   
   
   
   

   Helt ärligt.

Jag trivs med mitt liv. Mår helt fantastiskt hela tiden och är ibland trött på mig själv att jag är så äckligt lycklig :)
Men en sak saknar jag... En mammakompis... En som också har en bebis i Liams ålder. Så man kan fika och jämföra och utbyta tankar och tips och så...
För jag är grymt bra på att inte glömma mig själv, ha egentid, fika utan Liam osv. Men även jag måste få ventilera mig lite och få prata om bebisar och allt som hör till. För jag är ju faktiskt mamma...
Så det saknar jag.... Kan känna mig lite ensam om mitt liv.

Jag har ju börjat umgås med Zossi och Alma och deras sötisar. Superroligt och trevligt!
Men önskar också få lära känna någon som har en bebis i Liams ålder. De andra är så långt före :)

Så känner jag...



Ikväll ska Mackan ut och festa och jag ska ha ensamkväll med Liam. :) Sååå mysigt.
Han är så go. Hihi :D Min lille prins...


   Hej jag heter Liam...



... imorgon fyller jag tolv veckor!
När jag kom ut från mammas mage fick jag äntligen träffa människorna bakom alla röster jag hört :) Jag känner bäst igen mammas och pappas röst, men även vissa andra.
Nu börjar jag äntligen upptäcka världen på riktigt och jag har redan lärt mig riktigt mycket. Som att kunna leka själv, titta efter mamma och pappa, le och skratta. Det bästa är att jag lär mig nya saker varje dag!
Min mamma och pappa är roliga! De skrattar hela tiden och jag känner mig så stolt när jag har lärt mig något nytt och dom lyser upp och skrattar!
Jag har en egen säng som jag tycker om att sova i. Jag kan sova på andra platser, till exempel min vagn, men bäst sover jag i sängen. Känns tryggt och vet att mamma eller pappa är nära om jag vaknar och blir ledsen :)
Jag tycker om morgonen bäst, då är jag på bäst humör och jag älskar att väcka mina föräldrar så de kan ta upp mig och pyssla om mig på skötbordet. Där kan jag ligga hur länge som helst och prata och lyssna på mamma när hon sjunger och pratar med mig :)
På dagarna är pappa oftast iväg. Vart vet jag inte än, men jag blir så lycklig när jag ser att han är hemma igen! Då har jag saknat han jättemycket.
Mamma brukar gå ut och gå med mig, pussa på mig, krama mig, prata med mig. Och vi brukar också träffa massor med annat folk. Iblans tycker jag det känns lite jobbigt eftersom jag inte känner dem.
När kvällen kommer brukar mamma eller pappa tvätta av mig och klä på mig pyamasen, den är så mysig. När detta händer vet jag att jag snart får mat och sen brukar jag bli trött och somna i mammas eller pappas famn.

Puss och kram Liam

   Jag är kääär!

Idag GARVADE Liam för första gången!
Vi satt hemma i soffan, Mackan var tyvärr inte hemma, och lekte. Jag lyfte upp han över huvudet och ner igen och han gör detta ljud... Trodde först han började gråta men när jag såg att han log samtidigt som han skrattade, inte bara lite som han gjort många gånger innan, utan länge och riktigt garv blev jag så lycklig att jag grät och skrattade och pussade på han och blev helt till mig av glädje och lyfte han ännu mer och fick samma reaktion hela tiden! :D
Liam måste ha undrat vad som fick mamma att reagera på det sättet... Men vilken känsla! Ett av de bästa stunderna... Helt klart.
Tråkigt att Mackan inte var hemma och kunde få uppleva denna stunden men hoppas han vill skratta snart igen :)

Sen somnade han klockan fem (!) av ren utmattning, misstänker vi, och sover nog vidare hela natten nu. Vi hann inte med hans kvällrutin och saknar han redan...  Han brukar ju somna sju, åtta...

På tal om det. När jag träffar folk ute frågar dom ofta "Är Mackan barnvakt ikväll?"
Måste bara säga, för det första, man är inte barnvakt åt sitt eget barn.
För det andra, ingen hade väl frågat han en utekväll "Är Shirin barnvakt ikväll?"
Och det tredje, så hinner Liam somna innan man sticker hemifrån och sover hela natten utan att märka om mamma eller pappa är borta.

Så, slipper folk undra varför man inte alltid sitter hemma :)









 


   Mezo X 2.

Igår blev det Mezo två ggr! Lunch med Liam och mamma först. Hur mysigt som helst! :D Sen stack jag till Pappa och drack kaffe och hängde lite :) Liam var helt förtjust! Han har verkligen lyst upp nu efter sitt lilla utvecklingssprång!
Sen träffade jag tjejerna fem på Mezo :) Då blev det en sallad igen och kaffe :) Vi satt ute så klart...

Nu ska vi iväg och storhandla. Lillen sitter i sin babysitter och leker och Mackan gör ordning sig.
Redan onsdag och det betyder ju att det snart är helg :D Fast det lär nog inte hända för mycket för mig eftersom Mackan nog skulle festa.

Liam har somnat på det bästa stället ;)

   Fredags.

Var hos Linn i fredags och hade det nice. Kvällen gick dock över för fort... Men det blir nog en till snart :D




Nu ska jag ner till stan.


   bilden från hd.

Här är bilden som var med i HD. Finast av alla så klart ;)


   skrynkliga fötter och svart hår.

Yes gott folk. Har färgat håret svart nu. Tror det kan bli riktigt nice med solbrännan jag bygger på ;)

Har jag förresten berättat att vi har bokat resa? Familjen Nilsson-Mansy och Bengtsson-Johansson ska ut på äventyr i Bulgarien. Femtonde augusti bär det av och det ska bli intressant och roligt.

   Utvecklingssprång.

Jag har under denna veckan märkt att Liam har varit gnälligare och skrikigare än tidigare. Han är inte lika lätt att underhålla och han ler inte lika mycket. Han vill inte ligga i sitt babygym längre :( Har känt att han har gått tillbaka lite i utveckligen. Väldigt tråkigt och påfrestande...
Var tvungen att googla lite och hittade svaret på varför han är som han är.

"Vid ungefär 11 eller 12 veckor är det dags för nästa språng. Precis när du trodde att ditt barn lärt sig att leka på egen hand, klarar den det inte så bra längre. Barnet har blivit blygt och klamrar dig fast vid mamma och pappa. Det äter och sover troligen sämre och är mer håglöst än tidigare. Det verkar också som om barnet blivit sämre på att göra vissa rörelser.

Att det tycks gå tillbaka eller står stilla i utvecklingen kan oroa föräldrarna. Men det är helt normalt. Snart kommer de påtagliga framstegen tillbaka.

Vid cirka 12 veckor lär sig barnet nyanser. För första gången uppfattar det förändringar i sina syn-, ljud-, känsel- och luktupplevelser. Barnet kan till exempel känna igen hur tonläget i en röst förändras eller hur någon ändrar kroppsställning. Barnet lär sig också kontrollera sin kropp allt bättre. Rörelserna blir smidigare.

Barnet kan följa något med ögonen på ett kontrollerat sätt och överblicka ett rum. Barnet kan också uppfatta ljud mer nyanserat än tidigare och experimenterar själv med ljud.


Så kan du hjälpa barnet:
Som förälder kan man hjälpa barnet att öva sina nya färdigheter. Man kan "samtala" och uppmuntra barnet att själv använda rösten på olika sätt - viska, prata högt, gurgla, tjuta... Eller man kan träna på att gripa och låta barnet känna på olika föremål, till exempel päls, siden, galon och ylle.

 Språnget kan delas upp i 3 faser.


Fas 1:
Först en jobbig period när barnet kräver extra uppmärksamhet. Det är inte bara vi föräldrar som inte känner igen vårt barn. Barnet känner heller inte igen sig själv! Allt har förändrats, barnet har liksom trätt in i en ny värld.


Tecknen på att ett nytt utvecklingsprång är på gång är ungefär desamma varje gång:

Barnet...
*skriker oftare och mer.
*vill ha mer fysisk kontakt och vill att du ska ägna dig mer åt det.
*har sämre aptit.
*är blygare och klängigare än vanligt.
*sover dåligt.
*suger mer på tummen.
*är tystare och mindre livligt.


Fas 2:
Själva utvecklingssprånget: Vad som händer varierar för varje språng.


Fas 3:
Nu följer en lugn period. En vila efter den ansträngande utvecklingsfasen och inför nästan stora språng. Under viloperioden är barnet gladare och mer självständigt än tidigare. Både föräldrar och barn kan njuta av barnets nya färdigheter."



Pms på detta och veckan är räddad... eller nått. Tur att man vet att det går över. Både Pms:et och Liams utveckligssprång :)


   en tanke.

En tanke åt mannen som dog ikväll. Vägg i vägg med vår lägenhet. Han fick en hjärtinfarkt och nu när jag gick ut på balkongen bar de ut kroppen.
Hela hans familj och släkt har varit där ikväll. Har hört deras förtvivade röster och gråt.

Så snabbt det kan gå.


   Finast.










   Köpa eller inte köpa?

Det är frågan...




   Nyckeln till lycka?

Gör du det? Lever livet? Njuter av varje underbrt tillfälle?
Det kanske är det som är nyckeln till lycka?
Att kunna, oavsett hur allt annat ser ut, le, skratta och njuta och se de enkla fina stunderna i vardagen.




RSS 2.0