inte så mycket att säga.

Just nu har jag inte så mycket att säga. Lägger in lite bilder på min prins från dagarna :)

Promenad i det fina vädret.


Lunch.


Café Krook är favoritstället just nu :)


Mysigt <3


   idolvinnare?

Vem tror ni vinner Idol i år? Jag vet inte... Jag tror däremot att Tove och Erik kommer stå i globen.
Mariette kommer nog få åka ikväll.
Men oj, så insatt jag var helt plötsligt. Jag som inte ens tittar på Idol...


   Nyfunnen förebild.

Har suttit och ätit en torr frukost bestående av rostade mackor med ost och tomat. Jag är sämst på att göra mackor. Känner flera som lägger ner jättemycket tanke ocd tid på en smörgås men jag vill ha det så enkelt som möjligt. Ibland kan jag till och med nöja mig med enbart smör.
Såg på "Efter Tio" som jag ofta ser fram emot att se. Malou är riktigt duktig på att få fram gästernas känsliga sidor. Idag satt Sanna Lundell i soffan. För er som inte vet är hon Mikael Persbrandt´s fru (tror de är gifta). Om inte så är de iallafall sambos och har barn ihop.

Jag tänker citera ett inlägg från hennes blogg.

"Jag nickar i samförstånd och tänker att det är så bisarrt att det mest naturliga i världen kan bli något så komplicerat. Nu 2009 är det ju inte devisen var fjärde timme som gäller, utan: Amma till varje pris. Första besöket på BB (jag åkte ju hem samma dag, och var tvungen att åka tillbaka dagen därpå för en check av bebis) består i att en sköterska kollar in att man har rätt amningsteknik. För den som inte vill, inte kan, inte orkar vara ensam om matning, inte får in "rätt" teknik, väntar idel mörkermoln på mammahimlen. Man får höra att ungen kommer att bli sjuk (får inte i sig dessa pyttemängder av antikroppar från mamma), ungen får svårt med anknytning, ont i magen, blir mindre intelligent, växer sämre, bli förstoppad, osv, osv, osv. Bröstmjölk har på ett högst ovetenskapligt sätt blivit synonymt med ett undermedel, en supermedicin, det viktigaste i en liten unges liv. Och det är det ju inte. Jag tror att amningshysterin skapar låsningar, inre stress och prestationsångest, i synnerhet när man står där nyförlöst, skör och osäker på allt ansvar som väntar framledes. Då vill jag påstå att det skulle vara skönare och mer lugnande att få höra att ungens välmående inte hänger på dina tuttar och din mjölkproduktion, utan på att den får mat (flaska eller tutte spelar ingen roll), kärlek, närhet och sömn. Men i stället hetsas det på med dessa tuttar. Det ska ammas trots mjölkstockning, trots såriga bröstvårtor, trots att ungen kanske inte blir mätt, trots att ungen vaknar varje halvtimme och vill ha mer. När jag fick Olga, som inte hade utvecklat sin sugreflex, uppmanades jag att ta hem en elektrisk mjölkpump som jag skulle pumpa ur med var fjärde timme. Och jag gjorde detta i åtta veckor, trots att utdrivningsreflexen totalt hade givit upp på dag tre när ingen liten unge var där och sög. Jag fortsatte och fortsatte trots att jag kom upp till sjukhuset med max 10 cl mjölk/dag. Varför? För att barnsköterskorna typ hotade med jordens undergång om jag inte fick amningen att fungera. Och ett är säkert: hoten gick inte hem. Det blev flaska efter åtta veckors slit med pumpen, och ungen är så frisk som en unge kan vara. Nu är jag äldre och klokare och vägrade frankt låta barnsköterskan på BB att kontrollera min amningsteknik. Funkar det så funkar det och då är det ju toppen, sa jag bara. Men funkar det inte, så går det alldeles utmärkt med flaska! Hon lade huvudet på sned och mumlade något om amningsjouren och hakan in mot bröstet och mage mot mage, osv, osv, men för relativt döva öron. Jag ammade Igor och jag ammar Lo, det går bra, men skulle inte tveka att ge flaska en sekund om det uppstod någon form av problem.  Och jag säger som damen på bussen, det är tur att vi har var sitt eget huvud att tänka med."


:)


   Nya nattningsrutiner.

"Tänkt dig att du somnar gott i din säng. Mitt i natten vaknar du på köksgolvet helt förtvivlat och du vet inte hur du ska ta dig tillbaka till sängen."

Vi har fått ändra på Liams rutiner vid nattning nu.
Hans sömn har fungerat bra hittills men nu har den förändrats drastiskt de senaste veckorna. Hålla på och gå upp och vagga tusen gånger (Okej, fem) per natt och ge mat en gång om natten tog kål på oss till slut. Idag på öppna förskolan fick jag en bra pratstund om sömn med lärarinnan (Ingela) där. Hon förklarade hur barns sömn fungerar och att barn ändrar sin sömn runt nio månader.
Det är väldigt invecklat och det skulle ta mig en timme att försöka förklara hur det funkar men efter den pratstunden var jag så peppad.
Jag och Marcus bestämde oss för att börja med detta redan ikväll och Ingela förklarade att man ska räkna med att det tar ungefär tre veckor att ändra ett barns beteende. Men det kan ju så klart fungera direkt med.
Hon sa att behöva gå upp och ge napp under natten är normalt men det ska räcka med att de får nappen och sen somnar de om.
I vårt fall räckte ju inte detta. Utan vi kunde sitta och vagga och ge flaska i en timme utan resultat.
Nu har vi iallafall påbörjat en förändring. Både för vår och framförallt för Liams skull. Han behöver ju också få sova i lugn och ro.

Kvällens rutiner gav mycket goda resultat och om någon är intresserad av vad vi gjorde och hur resultaten blev så mejla gärna på Facebook.

Nu ska en stolt mamma gå och lägga sig medans en stolt pappa spelar fotboll på X-boxen.


   efterlängtad dag. 2.

Idag är ännu en efterlängtad dag.
Vi ska till öppna förskolan som vi brukar göra på onsdagar och sen ska jag spendera tre timmar på Cat Flash.


:D

   headern.

Okej. Måste fixa en ny bild till headern snart!
Den är inte jag längre.
Någon som är duktig på photoshop? :)

   efterlängtad dag.

Idag är en mycket efterlängtad dag!

Jag har sett fram emot denna dagen i flera månader nu.
Mackan är dessutom ledig på kvällen idag vilket är väldigt skönt. 

Vid ett ska jag och Liam ner till stan och äta lunch med mamma. 
Vi behöver komma ut lite nu känner jag. Har blivit mycket tid hemma den sista tiden. Mycket på grund av vädret, svininfluensan och att Liam trivs bäst hemma.
Men igår sa han ifrån.
"Nu får vi ta och göra lite annat för jag är grymt uttråkad och trött på att vara hemma."


Nu ska vi snart ut på promenad och sen blir det middag för Liams del och sen somnar han (förhoppningsvis) innan vi åker till stan. :)

Efter badet igår.


 


   Jag och Liam.

Dåligt ljus. Men man ser ju ändå :)









   Mys och bus.

Idag har vi inte gjort något alls förrutom en runda till Maxi och handlat.
Har busat med Liam och hans favorit just nu är att bli jagad :D Han är så grym, min lille prins.

Vi sitter och tittar på "På spaning med Bridget Jones". Liam somnade kvart över sex och vi gjorde mat då. Spagetti med köttfärssås blev det och nu ska vi väl snart lägga oss i sängen.

Puss.

Har förresten en mycket spännande och efterlängtad vecka famför mig.

En bild från igår. Anna, Sara och jag.


   utgång på ingång.

Love.



   Mina killar.

Liam somnade precis. Mackan också :) Han är helt slutkörd efter en hård jobbvecka.
Själv funderar jag på vad jag ska hitta på. Några förslag?

   75% större risk.

"Solar man solarie återkommande tills man är 35 år löper man 75% risk att få hudcancer."
Sa nyhetsankaret på tv4-nyheterna precis.
"S.A.T.S har bestämt att ta bort alla sina solarie."

Det är WHO som har slagit larm.

That´s it for me. Jag har inte solat på länge nu och tänker inte göra det igen.
Blir brun utan sol för min del nu.

   Fredag? Nej torsdag!

Jaha. Då kommer snart helgen. Som vanligt har Mackan jobbat femtontimmars pass hela veckan. Men nu är han ledig fredag, lördag och söndag :)
Liam ligger och sover. Det behöver diskas och plockas undan. Man kommer aldrig ikapp känns det som. Jag vill inte stå och städa och diska hela dagarna. Jag spenderar tillräckligt med tid i köket redan.
Men måste det diskas så måste det ju.

Jobbet ska ha en personalfest ikväll. Jag är inte bjuden. Jag är mammaledig. Har inte varit bjuden på diverse evenemang på ett år nu.
Känns skönt att man är uppskattad och saknad.


Idag får vi se vad vi hittar på. En liten shoppingrunda? En liten fika? Besöka någon?
Liam trivs bäst hemma. Här har han sina leksaker och koll på läget. Fika ute är inte lika roligt för honom då han bara vill ner på golvet och krypa och stå.
Majskrokarna är ingen utmaning längre så vi har fått uppgradera till mackor för någon månad sedan. Oftast med mjukost eller leverpastej.
Ibland får han smaka lite lussebulle. Och bubbelvatten :)




   Empire State Of Mind.


   världens finaste.

Jag har världens finaste lilla kille. Mitt allt :)







   mysdag.

Idag är det en riktig mysdag. Vi har varit och busat på öppna förskolan.
När vi kom hem somnade Liam direkt och jag har tänt ljus och ska fixa något att äta.

När det är blåst och duggregn får man sitta såhär.


Mysigt!

   lite sent.

En pumpa stod hos mamma och jag fixade till den... Bättre sent än aldrig ;)



   nu är det jul igen...

... Nästan iallafall. Här hemma hos oss är det lussebak idag :)




   det ringde på dörren...





   efterlyst.

Jag efterlyser mina Uggs som jag fortfarande inte fått hem.
Vill ha dom nu!



   Söndag.

Nu har Liam precis ätit frukost och sover. Jag passar på att slappa framför datorn. Hungern suger i magen men ändå orkar jag inte resa mig för att fixa till något.
Köket måste städas, badrummet behöver fräschas upp och kläder är i behov av tvätt.

Gissa vad jag ska göra idag.


   På det igen eller?

Frågan är om jag ska börja blogga igen. Gör jag något så gör jag det helhjärtat. Jag kan inte bara blogga lite då och då. Jag tycker det är tråkigt med bloggar som inte uppdateras minst en gång om dagen och helst fler. 

Jag måste ju erkänna att livet utan bloggen har varit rätt skönt. Jag har ju haft lite press på mig, från mig, att uppdatera den ofta för att inte tappa läsare. För jag bloggar inte bara för min skull.

Sen har jag också funderat på att ändra om riktning i bloggen.
Antigen handlar den bara om mig. Eller bara om Liam.
Folk verkar ha svårt för att förstå att man kan ha tid till både sitt barn och sig själv, därför kanske det underlättar för vissa att inte behöva oroa sig hurvida jag är en bra eller dålig morsa.

Har också upptäckt att jag gillar att folk inte vet vad jag gör, har gjort och ska göra.

Det kanske blir en halvdan blogg då. Ett inlägg lite då och då.
De läsare som är intresserade är kvar oavsett hur ofta/sällan jag bloggar tror jag.




RSS 2.0