en annan värld.

Jag tänker ofta på de som lever i en helt annan värld.
Det är så jobbigt att ha med dem att göra. Hur svårt ska det vara att leva normalt. Nu menar jag ju självklart inte att man ska glömma bort sig själv men det finns vissa som gör allt för att gå mot det normala.
De människorna säger att de inte vill. Istället ska man sticka ut och vara så onormal som möjligt och inom dessa kulturer anses det vara coolt och beundransvärt.
Att leva normalt, jobba, skaffa sambo barn osv anses då att man har fallit till storebror. Man har ingen egen vilja länge och man kan inte tänka själv.
Jag vet att det är många som kan känna besvikelse och avund på annat folk som går vidare med sina liv. Som kommer till nästa steg hela tiden. När detta händer ska de ofta visa sitt missnöje med att förklara hur underbart deras impulsiva, fria och förpliktelsefritt liv är.

En helt annan värld kan vara den kriminella världen. Så långt bort från Svensson men ändå så nära.
Din granne kanske är knarklangare? Din kompis kanske är ölbilen?
Eller din pappa kanske jobbar åt Hells Angels?
Jag har funderat mycket på denna världen efter att jag läst boken "Snabba Cash". Klockren titel då det är därför många väljer den vägen. Vem orkar jobba sig upp i ett företag om man kan tjäna miljoner på att sälja koks?
Du och jag jobbar oss upp i företaget för vi känner inget behov av att få snabba cash.

En annan värld kan också vara knarkvärlden. Då allt handlar om knark i denna värld hamnar de helt utanför samhällets trygga ramar. Man vill kanske inte känna trygghet?
Det börjar självklart lite oskyldigt. Man ska testa, festa, ens nye kille knarkar. Det blir mer och mer och till slut är inget kul, inget funkar om knarket inte finns vid ens sida.
Steget till gatuheroinist är plötsligt skrämmande nära och då har man förstört sitt liv så mycket det bara går. Ens familj och de personer med en gnutta lilla väg till det normala har gett upp hoppet om en och det enda som finns kvar att göra är att gå ner sig själv ännu mer tills man blir hittad överdoserad på en kyrkogård. Har man tur är man död då.

Hur avslutar man ett sånt här blogginlägg?

Kommentarer
Postat av: Julia

Man behöver inte avsluta. Viktigaste är att få fram sina tankar och funderingar :-) En annan intressant bok är Svensk maffia... Skrämmande... Kram!

2009-06-03 @ 11:55:09
Postat av: Anna

Oj, djupt och mycket bra skrivet. Jag tycker heller inte om människor som medvetet ska gå emot det som vi alla faktiskt strävar efter. Kanske för att de har inte så mycket att bidra med, så då måste de sticka ut på något sätt. T.ex. Hejja på Danmark när de möter Sverige och rösta på Caroline af Ugglas i melodifestivalen.. Hehe. Inte riiiiktigt lika djupt som dina tankar. Men ändå.. :-)

2009-06-03 @ 14:31:47
URL: http://myriz.blogspot.com
Postat av: Veronica

Måste verkligen också läsa den boken, har hört att den ska vara sjukt bra.



Känns som om du skrev om Jocke mot slutet, sved till lite i hjärtat. Bra inlägg, hoppas du mår fint annars.

2009-06-09 @ 14:12:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0