26 dagar kvar till förlossning.

mmm. vi får väl se!
idag fick alex sin 25-års present från mig och mackan :D
en korg med godis och badsaker... och en till sak..
alex har ju inget badkar så jag frågade henne "tycker du inte det är konstigt att du har fått badsaker?".
hon tittade frågande på oss och förstod inte meningen med min fråga. då sa micke "är du inte kissnödig?"
då går hon in på toa och där står ett badkar! hehe :D



jaha. då är det tydligen 26 dagar till beräknad förlossning nu då. hoppas på lite tidigare så klart... börjar bli riiiiktigt jobbigt nu. :/

Vecka 37 - 18 jan - 24 jan 2009

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärthjud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0